Menu



Yöresel Yemekler

  • Şiveydiz

    Nohut parça et ve kemik birlikte haşlanır. Parmak şeklinde doğranan taze sarımsak taze soğan süzme yoğurt ilave edilir. Eritilmiş tereyağı ve nane ile servis edilir.
    Şiveydiz
  • Ekşili Ufak Köfte

    İnce bulgur, yağsız kıyma, parça et, kemik, nohut, sumak ekşisi ve baharatlarla yoğurulur. Köfteler et, kemik ve nohut suyunda pişirilir. Eritilmiş tereyağı ve nane ile servis edilir.
  • Borani

    Soğan ve kıyma kavrulur. İçinde salça börülce ve su ilave edilir. Börülceler pişince içine ince doğranan pazı eklenerek pişirilir.
  • Firik Pilavı

    Kavrulan et ve soğanın içerisine salça ve su eklenir. Haşlanmış nohut firik ve bulgurda ilave edildikten sonra eritilmiş tereyağı ve kırmız biber ile servis edilir.
    Firik Pilavı
  • Maş Çorbası

    Yeşil mercimek ve bir çok bakliyatın bir arada oluşturduğu çorbamız damak zevkinize uygun olarak pişirilerek servis edilir.
  • Hünkar Beğendi

    Tereyağında kavrulan et ve soğana salça ile su eklenerek pişirilir. Tereyağı ile un kavrulur közlenmiş patlıcan ve süt ilave edilerek pişirilir. Hazırlanan et beğendi üzerine yerleştirilerek servis edilir.
    Hünkar Beğendi
  • Kilis Kebabı

    Patlıcanlar köfte ile sırasıyla dizilir ve köz ateşinde pişirilir. Yeşil biber, soğan, domates, ekşi ve salça sos haline getirilir. Hazırlanan sos patlıcan ve köftelerin üzerine dökülerek servis edilir.
  • Kuzu Tandır

    Fırında yüzü kızartılan kuzu kol ve kaburga etleri defne yaprağı tuz ilave edilerek kendi yağında pişirilir.
    Kuzu Tandır
  • Patlıcan Doğrama

    Kuşbaşı et kemik ve nohut haşlanır. Parmak şeklinde doğranan patlıcan, biber sarımsak, domates ve salça eklenip birlikte pişirilir. Sumak ekşisi ilave edilir. eritilmiş tereyağı ve nane ile servis edilir.